• Food Data Finland -hanke

Mtech Digital Solutions on saanut Business Finlandilta rahoituksen TRACE-tutkimushankkeeseen

TRACE-tutkimusprojektissa (TRACE – Traceable and Responsible Attribute Data Creation for Food Ecosystem) selvitetään ruokasysteemin alkutuotannon attribuuttidatan luomista, jakamista ja hyödyntämistä.
  • 12.02.2024

Tutkimusprojekti kattaa regulaation ja standardien kehitystrendien analysoinnin ennustaen tulevia mahdollisia skenaarioita ruokasysteemin kannalta. Samalla tarkastellaan tarvittavia datalähteitä ja -tyyppejä sekä tutkitaan niiden käsittelyyn soveltuvia tietoarkkitehtuureja ja tietojärjestelmiä ja toteutetaan attribuuttidatan hyödyntämisen testitoteutuksia.

Projektin tavoitteena on saada ruokaketju digitalisoitua tehokkaasti ja skaalautuvasti, jotta tiedot ja tietorakenteet tarjoaisivat kaikille toimijoille mahdollisimman paljon arvoa liiketoiminnan kehittämiseen ja attribuuttidatan hyödyntämiseen. Tutkimushankkeen aloittaminen liittyy Mtechin uuteen strategiaan ja työhön Food Data Finland -konsortiossa.

Mtechin kaupallinen johtaja Mikko Jääskeläinen kertoo hankkeen olevan merkittävä koko suomalaiselle ruokaketjulle:

– Nyt rahoituksen saanut hanke luo pohjaa suomalaisen ruokaekosysteemin kehittämiseen. On tärkeää rakentaa uusia toimintamalleja. Raaka-aineiden alkuperään ja ominaisuuksiin liittyvä attribuuttitieto pitää pystyä luvittamaan ja kuljettamaan tilan tietojärjestelmistä teollisuuteen, ja tarvittaessa aina kuluttajille saakka. Food Data Finland -yhteistyö on meille tärkeä foorumi tässä työssä.

 

Lisätietoja

Mikko Jääskeläinen
Kaupallinen johtaja
Mtech Digital Solutions Oy
mikko.jaaskelainen@mtech.fi

Älä tipahda kyydistä!

Tilaa uutiskirje, ja pysyt kärryillä verkoston tapahtumista ja kehitystyöstä.
Ota yhteyttä