Food Data Finland kehittää Suomen dataa hyödyntävää ruokaketjua

Food Data Finland on yhteistyöverkosto, joka tuo yhteen suomalaisen ruoan alkutuotannon, teollisuuden ja kaupan. Kehitämme käytännön ratkaisuja ja yhteistä kieltä Suomen ruokaketjun datan hyödyntämiseen pelloilta pöytiin. Yhdessä toimien kasvatamme verkoston jäsenorganisaatioiden ja koko toimialan osaamista ja kilpailukykyä.

Suomen ruokaketjun tulevaisuus riippuu siitä, kuinka nopeasti opimme hyödyntämään sen varrella syntyvää dataa. Data on avain kestävään ja kilpailukykyiseen ruokaketjuun sekä uudenlaiseen liiketoimintaan, mutta harva pystyy sitä yksin hyödyntämään täysimääräisesti. Nyt on aika ottaa datasta kaikki irti yhdessä – niin että kaikki voittavat.
Satu Hulkkonen, hankepäällikkö, GS1 Finland

Edelläkävijöiden yhteistyöverkosto

Mukana on jo Suomen suurimpia alan toimijoita ja verkostomme kasvaa jatkuvasti kaiken kokoisilla organisaatioilla. Hankkeen johtoryhmän jäseniä ovat Apetit, Atria, Bisnes+, DataSpace Europe, Fazer, HKScan, Kesko, SOK, Valio, GS1 Finland, ETL, PTY ja MTK. Koordinaattorina toimii GS1, joka avoimena ja puolueettomana toimijana tarjoaa ruokaketjun osapuolille neutraalin alustan verkostoitua ja kehittää yhteistyössä omia toimialojaan. Hankkeen jäsenverkostoon voivat liittyä kaikki suomalaiset ja kansainväliset organisaatiot, jotka haluavat toimia edelläkävijöinä ja osallistua aktiivisesti Suomen ruokaketjun kehittämiseen ja yhteistyöverkoston toimintaan.

Food Data Finland on yritysten ja Business Finlandin rahoittama kasvumoottorihanke.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä Satuun!

Satu Hulkkonen
Satu Hulkkonen
Program Manager
+358 44 710 9673Soita
Ota yhteyttä